Onderzoekssessie: van opera tot spel

blijven opzoeken grenzen en samenwerkingen
Naast het maken en opvoeren van voorstelling vindt COVAR het belangrijk de grenzen van z’n kunnen te verleggen. Uit de comfortzone stappen en nieuwe ontmoetingen organiseren met eigenzinnige artiesten en collega’s. Deze keer klopte COVAR aan bij Eurudike De Beul. Een performer die zowel in haar acteren als zingen techniek, lef en eerlijkheid laat samenkomen.

het overbodige weglaten
Zangers en acteurs die hun technische kwaliteiten overstijgen en het ogenblik toelaten, creëren magie op scène. Elke opvoering is een nieuw momentum. De workshop ‘Van opera tot spel’ ontstond vanuit de fascinatie voor de ruimte die gegeven kan worden binnen het korset van de performance.
Tijdens deze driedaagse workshop lag de focus op weghalen van acteer- en zangfranjes, basismateriaal laten bestaan en het fysieke lijf zijn werk laten doen. Daarnaast vond er dialoog plaats over theorie, operastemmen en het vak theatermaken.

Eurudike Debeul
Copyright: Stef Depover

Eurudike De Beul
Eurudike tourt al jarenlang internationaal met hedendaagse muziek- en danstheatergroepen (Les Ballets C de la B, Peeping Tom, Theatre Cryptic, Transparant, Victoria, Muziektheater Lod, etc). Ze is artist in residence bij WALPURGIS en in de stad Sint-Niklaas, waar ze samen met haar gezelschap KoudVuur aan een eigen experimenteel vocaal oeuvre werkt. Eurudike geeft dynamic body- en stemtraining voor zangers en performers uit heel Europa.

Els Roobroeck over Eurudike:
‘Eurudike is een wandelende encyclopedie en combineert als zanger, collega en docent feilloos zacht met hard. Bevrijdend en genietend afzien.’

Met de steun van Provincie Limburg NL, Fonds Podiumkunsten en muziektheater WALPURGIS

logo-provincie-limburg-sm   logo-fpk-smWALPURGIS _logo_wit