Tot de stilte erop volgt

De hypnotiserende muziek van Han Stubbe vermengd met de zwoele stem van Els Roobroeck doen je bijna vergeten dat ‘Tot de stilte erop volgt’ een serieus thema behandelt: de illusie van het maakbare leven. In deze borgen-achtige productie staat een politica voor een radicale keuze: een levensbedreigende operatie ondergaan die haar carrière redt of luisteren naar haar innerlijke stem die naar een waarachtiger leven lijkt te leiden.

‘Tot de stilte erop volgt’ is een associatieve vertelling, geplaatst in een actuele setting en gedragen door teksten en soundscapes die door merg en been gaan. Sferische videobeelden nemen je mee, enerzijds naar een koude medische wereld, anderzijds naar een warme onschuldige kindertijd. Grappige scènes, waarin de vrouwelijke hoofdpersoon met de meest absurde behandelingen haar plotselinge ziekte (tinnitus) te lijf gaat, wisselen af met serieuze innerlijke dialogen. Het geheel is een poëtische sparring, tussen een jonge Vlaamse actrice en een ervaren Antwerpse muzikant.

Pers

“Met Tot de stilte erop volgt schetst Cie. Covar een mooi portret van een verzenuwde politica. Spel en muziek zijn prima in orde en versterken elkaar. // … de manier van vertellen van Roobroeck en Stubbe werkt en maakt nieuwsgierig naar volgende voorstellingen.” >> Lees de hele recensie.
Door: Dick van Teylingen in Theaterkrant.

Bekijk de trailer

 

tot-de-stilte-flyer

Credits

concept, tekst en spel: Els Roobroeck
muziek: Han Stubbe
video: Pieter Geenen
coach: Yamina Takkatz en Christophe Aussems
productie: José Schuringa
techniek: Frank Hardy
foto: Mirjana Vrbaski
coach tekstschrijven: Mireille Geus
marketing en communicatie: Anne Houwing
zakelijke leiding: Benoît Vanraes
vormgeving: studio PURE
producent: SoAP en Art Buro Limburg
co-producenten: C-mine, TAKT Dommelhof, Festival CEMENT, Cultura Nova
sponsors: Streukens
met de steun van: SoAP, Fonds Podiumkunsten, Vlaamse Overheid, STROOM / Provincie Limburg (BE), Provincie Limburg (NL), Gemeente Maastricht
met dank aan: Eddie Guldolf, Bart Alders, Hugo Bergs

Deze voorstelling is opgenomen in www.aanbodpodium.be

 

logo-art-buro-sm    logo-c-mine-sm    LOGO-TAKT    logo-festival-cement    logo-cultura-nova-sm

logo-streukens-sm    logo-soap-sm    logo-fpk-sm

logo-vlaamse-overheid-sm    logo-stroom-sm    logo-provincie-limburg-sm    logo-gemeente-maastricht-sm