PSSST

Een muziektheatrale installatie

Op straat staan zes houten installaties. Open één van de deuren en neem plaats. Kijk eens naar buiten. Zie je de mensen op straat? Als een vlieg op de muur kan je iedereen in de gaten houden. Soms zien ze jou ook. Laat je ondertussen door de verteller meenemen in een muzikaal verhaal. Verdwijn even in een moment van iemands leven. Beleef bijvoorbeeld een eerste kus, een genânt toiletbezoek, een inventieve oplossing voor tandpijn of het zure einde van een relatie. Ben je nieuwsgierig? Beluister dan alle verhalen.

Schrijvers Maartje Wortel, A.H.J. Dautzenberg en Pepijn Lanen
Maartje Wortel, A.H.J. Dautzenberg en Pepijn Lanen (Faberyayo) zijn jonge schrijvers met elk een heel eigen stijl, taal en humor. Waar Dautzenberg vaak rauw, realistisch en cynisch is, vormt Lanen een mooi tegenwicht met zijn absurdistische insteek en door streetlanguage geïnspireerde neologismen. Wortel verzacht dan weer met een herkenbaar poëtisch realisme. De combinatie van deze drie zorgt voor een gevarieerde en verrassende eenheid.

TAAT
Het collectief TAAT (Theatre as Architecture Architecture as Theater) ontwerpt de houten installaties. TAAT werkt op het snijvlak van theater, architectuur en beeldende kunst.

Kwinten Mordijck
Kwinten Mordijck is een muzikant, geluidsontwerper, muziek/lawaai maker en producer uit Gent (B). Hij speelt synths en/of baritonsax onder meer bij de bands MannGold, Kiss the Anus of a Black Cat, Hypochristmutreefuzz. Daarnaast maakt hij muziek voor diverse theater- en dansgezelschappen waaronder NT Gent.

 

Bekijk de trailer op Vimeo | de foto’s op Facebook 

 x

COV001-WTK02-flyer-digitaal

 

Credits

Concept en regie: Els Roobroeck
Compositie en muziek: Kwinten Mordijck
Tekst: Maartje Wortel, A.H.J. Dautzenberg, Pepijn Lanen
Stemacteurs: Chris Lomme, Sebas van der Donk, Peter Van den Eede, Pepijn Lanen, Luca Meisters, Els Roobroeck
Vormgeving: TAAT
Productie: SoAP
Productieleiding: Roos Aerts
Techniek/bouw: Thierry Wilders
Atelier: Dommelhof
Zakelijke leiding: Monique van Beek
PR & Publiciteit: Merel Schreurs
Grafisch ontwerp: Studio Noto
Met steun van: Stichting Via Zuid, Dommelhof Neerpelt, Fonds Podiumkunsten

logo VIA ZUID - FullSizeRender   LOGO-TAKT   logo-fpk-sm

4 comments

 1. Romy Moons — 23 maart 2016 at 16:45

  Ik ben gisteren naar PSSST gaan kijken, en ik vond het leuk!
  De kotjes op zich zijn al mooi.Ze waren niet overmatig aanwezig op het plein, maar wel duidelijk genoeg dat je soms moest aanschuiven omdat er al volk inzat.
  Leuk dat ze allemaal ook anders waren, en dat dat op één of andere manier ook bij het hun verhaal paste.
  Bij het verhaal over het eiland dat Els vertelde is het kotje open, dus toen zij vertelde over het indelen van de mensen in doodsoorzaak ongeval,hartaanval of kanker zag ik een fietser die naar mij keek en ik dacht ‘ongeval’. :)
  En bij het verhaal van de zelfmutulatie en grellige kabouterstemmetjes kijk je door een spleet naar de mensen en dacht ik’we moeten de kinderen beschermen tegen gestoorde geesten!’:)
  Mooie verhalen ook, en mooi verteld.
  Bij het verhaal van het toiletbezoek en het verhaal van het einde van een relatie had ik soms wel moeite met het te verstaan door de luide muziek,maar door de inhoud van wat er vertelt wordt neem ik aan dat dat ook de bedoeling is.
  In alle geval, ik ben blij dat ik ben gaan kijken, het is een leuk project!
  Goed gedaan!

  Romy

 2. Colin Vos — 25 maart 2016 at 11:38

  Ik ben samen met mijn klasgenoten gaan kijken. Iedereen was positief verrast!
  Het zag er ook allemaal erg goed uit, leuk om ze alle 6 te doen, maar ook om sporadisch één box te nemen!
  Enorm toffe voorstelling, mooi verhaal gecreëerd met woorden en muziek. Een compleet nieuwe theater ervaring voor de meesten.

 3. Diede Dwars — 17 mei 2016 at 14:58

  Ik heb jullie fantastische PSSST-installaties ervaren bij het Motel Mozaïque in Rotterdam begin april. Heel gaaf!

 4. Kirstin Görtz — 23 september 2016 at 15:44

  Wat heeft de PSSST installatie vele voorbijgangers tijdens het DURING TEFAF Festival verwonderd. Ik hoop dat er nog vele bijzondere en zulke mooie werken zullen volgen!
  ps: Ik woonde in Den Bosch ten tijde van Festival CEMENT en heb ook daar de installatie zien staan. Er ging geen dag voorbij dat ik langs de unit bij het bruggetje van de Stationsweg fietste, zonder dat er iemand in de unit stond. Heel erg leuk om te zien!

Comments are closed.