Orphydice


Niet met en niet zonder elkaar

Iedereen kent wel Griekse mythes. Maar wat blijft er over als je deze sprookjesachtige verhalen van hun witte gewaden en lauwerkransen ontdoet? Juist. Mensen. Echte mensen. Mensen die hartstochtelijk beminnen en de grootste ruzie maken om kleine dingen. Een blauwdruk van jou en mij. In een hedendaagse versie van de mythe van Orpheus en Euridyce vertellen wij zo’n verhaal.

Kappen, of ik ga weg.

Op het moment dat Orpheus met zijn blote voeten op een kapotte stroomkabel gaat staan en buiten bewustzijn raakt, komt hij in zijn droom zijn overleden verloofde Euridyce tegen. In een voortdurende dialoog tussen de twee geliefden gaat een verleden toekomst aan hen voorbij, en komen ze elkaar en zichzelf tegen als nooit tevoren.Voor Orpheus is er uiteindelijk nog één mogelijkheid om Euridyce terug te krijgen. Niet achterom kijken…

Een stuk over liefde. Tussen hem en haar. Over naar jezelf durven kijken, of juist niet. Over dichtslaan en open gaan. Over wantrouwen en vertrouwen. Over lachen tot je in je broek piest en dronken zijn met hetzelfde resultaat. Over elkaar kapot maken en toch zoeken naar lijm. Over trouwboeketten en gekrompen truien. Over kinderen die er nooit zijn geweest en over weer kind willen zijn. Over ‘weet je nog’ en ‘nooit meer (meer)’.

Flyer Orphydice-MEIFlyer Orphydice-MEI2

Credits

Spel: Charlotte van Elburg, Sterre Theunissen, Evy Marx, Louise Hermsen, Pam Philippens, Axl Dreesen, Laura Macville, Pim Hovens, Benno Geurts, Rachel Cobben, Anthony van Gog, Marit Wolff, Raouf Moussa, Elyan Aarts, Eva van Kleef, Luca Meisters, Raf Widdershoven, Sophie Bergmeijer, Dylan Ruijters en Levi van Leeuwen.
Tekst: 
Els Roobroeck
Regie: Jetze Jansma, Els Roobroeck
Regie-assistentie:
Koen Ilsen
Licht ontwerp: Sander Salden
Kostuums: Ben van Buuren
Fotografie: 
Humfrey v/h Hul
Regie: Jetze Jansma, Els Roobroeck
Techniek: Andre Feyt en Xavier Emmen

Met dank aan Kumulus facilitair


De integrale tekst van Orphydice kunt u hier downloaden