Oh Othello

Een productie van Jeugdtheaterschool Partoet en Toneelgroep Maastricht i.s.m. Cie. COVAR

Othello benoemt zijn beste vriend Cassio tot luitenant. Vaandrig Jago voelt zich gepasseerd. Hij zint op wraak. Zelfs Othello’s geliefde Desdemona moet het ontgelden.

Oh Othello is een bewerking van shakespeare’s Othello voor jongeren. Geschreven en geregisseerd door Els Roobroeck. Over liefde, jaloezie, ambitie, vertrouwen en wraak. Over een zakdoek. Over de onomkeerbaarheid van beslissingen. Over het slechtste toestaan in jezelf. Over kijken maar niet willen zien.

Jeugdtheaterschool Partoet
Partoet is een onderdeel van Kumulus Maastricht en voorziet in theaterlessen voor kinderen en jongeren vanaf 8 jaar. Daarnaast worden er ook professioneel opgezette producties gemaakt die spelen in het eigen huistheater of op locatie. Deze keer in samenwerking met een professionele partner, Toneelgroep Maastricht.

Toneelgroep Maastricht
Van 25 juni t/m 11 juli speelt Toneelgroep Maastricht Othello in het Openluchttheater Valkenburg. Toneelgroep Maastricht geeft in Oh Othello jongeren een kans om samen te spelen met professionele acteurs in Theater de Bordenhal. Een spannende combinatie.

Credits

Tekst: Els Roobroeck
Regie: Jetze Jansma en Els Roobroeck
Spel: Raouf Moussa, Jesse Meisters, Jonathan Veenhuysen, Dick Hermans, Benno Geurts, Dylan Ruijters, Levi van leeuwen, Colin Vos, Rik Hoekstra, Danique Sahl, Marit Wolff, Eva van Kleef, Sophie Bergmeijer, Luca Meisters, Elyan Aarts, Sterre Theunissen, Charlotte van Elburg, Sebas van der Donk en Stijn Vervoort
Kostuums: Ben van Buuren
Decor: Jeanine Vijgen
Lichtontwerp: Sander Salden
Compositie: Kwinten Mordijck
Techniek: Tom Janssen, Sander Schippers
Productie: Frans Hendrickx, Puck Boelaars
Publiekswerking: Dieke Ruwhof
Foto: Humphrey van ‘t Hul
Vormgeving: Obidesign

TGM1

 

De integrale tekst van Oh Othello kunt u hier downloaden