2:54 a.m. – een verhaal van MOEDt

WORK-IN-PROGRESS

Niets meer hetzelfde.
Niet voor jou,
niet voor mij.
Niemand hoorde je stem.
Niemand stelde de vraag.
‘Waarom?’

In 2:54 a.m. wordt een originele tekst gebracht, gebaseerd op waargebeurde feiten. In een muzikale voorstelling over een vrouw die niet vroeg om oog om oog, maar om oog in oog.

Laat je meevoeren door het beklijvende verhaal van Jo Berry die de man die haar vader vermoordde in de ogen kijkt. Wat ze ziet is niet langer een terrorist of een slechte man… maar een slachtoffer… een slachtoffer van Brighton… en Brighton als een resultaat van veel… heel veel… te complex.

De studenten van LUCA Drama en theatermaakster Els Roobroeck gingen  het geprek met elkaar aan over vorm en inhoud, én trokken dit mee de scène op. Zo gaan ze in dialoog met de muziek, het publiek en ook de personages sluiten, hoe wonderlijk ook, hun oren niet voor elkaar.

————————–————-

In maart afgelopen jaar was 2:54, een verhaal van MOEDt, te zien als resultaat van een intensief werkproces binnen het OPEK-onderzoeksproject Facing The Hero van LUCA Drama. Theatermaker Els Roobroeck onderzocht samen met de derdejaars bachelorstudenten de vrouwelijke held. Via de COVAR-signatuur werd aan deze gestalte gegeven op scène.

Vier van de oorspronkelijk acht studenten kruipen opnieuw in de huid van de hoofdpersonages Jo Berry en Patrick -Brighton bomber- Magee. 2:54 a.m. is als remake te beleven op 24/10 in het Arcatheater te Gent. Dit ter gelegenheid van de LUCA Showcase 2017. Aansluitend is er een gemodereerd debat.

————————–——————

Debat Acts of War / Acts of Peace

Wie is vrijheidsstrijder? En wie terrorist? Het is niet altijd eenvoudig. Ook een held is niet altijd gemakkelijk te definiëren. Is de held diegene die zijn tegenstander verslaat en wraak neemt? Of is dat het slachtoffer dat erin slaagt om de dader in de ogen te kijken en vergeving te schenken? – gebaseerd op het OPEK-onderzoeksproject Facing the Hero van LUCA Drama.

Spel: Gabriela Leguizamo, Matilde Quirynen, Sietse Remmers, Tom Viaene
Concept en regie: Els Roobroeck
Muziekcompositie: Kwinten Mordijck

Productie: LUCA School of Arts
Duur: +/- 50 min.

Geef een antwoord