Nieuws

“Jongeren Fundament Voor Theatervoorstelling” – De Limburger

In Geen categorie by Compagnie Covar / 24 augustus 2021 / No comments

Donderdag 19 augustus schreef Dagblad de Limburger over onze voorstelling Café COVAR – Dwars door Beton in Heerlerheide.

” Waar incidenten van hangjeugd nogal eens het nieuws domineren, staat nu vooral het verhaal van de jongeren zelf centraal”

De voorstelling is te zien tijdens Cultura Nova van vrijdag 27 t/m zondag 29 augustus in Cultureel Centrum Corneliushuis en van vrijdag 3 t/m zondag 5 september in Stadstuin Heerlen Centrum. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.culturanova.nl

Luister hier naar een fragment uit Café COVAR – Dwars door Beton

Café COVAR (#FamilyRoots) editie 1 in première tijdens Cultura Nova 2021

In Geen categorie by Compagnie Covar / 15 juni 2021 / No comments

Tijdens Cultura Nova 2021 gaat de eerste editie van Café COVAR (#FamilyRoots) in première. Dit nieuwe theatrale concept van COVAR bestaat uit pop-up performances in concertante vorm. De inhoud van Café COVAR ontstaat uit gedoneerde verhalen die samen tegen het licht van de huidige maatschappij een universeel portret schetsen. De gedeelde verhalen worden opgehaald bij de jongeren uit de buurt(en) waar de voorstelling gemaakt en gespeelt wordt. Dit wordt volgens de Maori verteltraditie Whakapapa gedaan.

Café COVAR (#FamilyRoots) is het talentontwikkelingstraject van COVAR waarin – gedurende vier edities – twee jonge makers onder begeleiding van artistiek leider Els Roobroeck één tekst als eindproduct ontwikkelen op basis van de verschillende gedoneerde verhalen. 

Voor Café COVAR (#FamilyRoots) 1 strijkt het gezelschap neer in cultureel centrum Corneliushuis in het winkelcentrum van Heerlerheide in de gemeente Heerlen. In deze eerste editie zal jonge maker Sebas van der Donk verhalen verzamelen van jongeren uit de buurten Heerlerheide, Passart, Rennemig, Heksenberg, Schelsberg en de Stack.

De eindbewerking van de verzamelde verhalen in Heerlen presenteert Sebas van der Donk zelf onder muzikale begeleiding van muzikanten Kwinten Mordijck en Stef Heeren. 

Café COVAR is te zien op 27,28 en 29 augustus en 3,4 en 5 september tijdens Cultura Nova.

Een coproductie van Compagnie COVAR i.s.m. Cultura Nova en wordt mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB fonds en JANIVO stichting.

STICHTING covar zoekt een penningmeester

In Geen categorie by Compagnie Covar / 22 april 2021 / No comments

Wij hebben een vacature voor penningmeester in ons bestuur van Stichting COVAR . Ben jij geïnteresseerd om mee te werken aan de groei van het muziektheatergezelschap (of ken jij iemand die dat is), lees dan verder voor meer informatie over waar wij naar op zoek zijn en wat wij jou kunnen bieden!

Samenwerking Verhalenbank en COVAR – Rotterdam en Maastricht Verbonden

In Geen categorie by Compagnie Covar / 22 februari 2021 / No comments

De Verhalenbank is een gewoon stadsbankje dat ergens op een mooi plekje staat. In het park, aan de rand van een woonwijk, achter de kerk of aan het water. Een alledaags bankje dat wordt getransformeerd tot verhalenbankje, omdat je er op je gemak naar een verhaal kunt luisteren. Heel eenvoudig, met behulp van je eigen mobiele telefoon en de QR-code die op het bankje staat aangegeven. De verhalenbankjes staan op verschillende plekken in Rotterdam.

Het artistieke team (Els Roobroeck, Kwinten Mordijck en Sebas van der Donk) van COVAR zijn bij een aantal van deze verhalenbankjes betrokken.

Kom luisteren naar het eerste verhaal op het Pijnackerplein, naast de muziekkoepel en tegenover nummer 12.

CHEYENNE
Verhaal: Jowi Schmitz
Soundtrack: Kwinten Mordijck
Stem: Sebas van der Donk
Regie: Els Roobroeck
Foto: Marlike Marks Photography

www.verhalenbank.eu

Schoolvoorstelling tijdens Cultura Nova

In Geen categorie by Compagnie Covar / 29 augustus 2019 / No comments

Bij de schoolvoorstelling van ‘Laat me stilstaan’ tijdens Cultura Nova, maakte Luc Lodder prachtige foto’s. Leerlingen van het Bernardinus College en het Grotius College bezochten de voorstelling in de gymzaal van de Vrijeschool Parkstad. Na afloop werd de voorstelling na besproken.
Meer foto’s via deze link: https://www.cultura-nova.nl/beeld/fotoalbum-26-8-2019/

Cultura Nova 2019
Cultura Nova 2019