Café COVAR (#FamilyRoots) editie 1 in première tijdens Cultura Nova 2021

Tijdens Cultura Nova 2021 gaat de eerste editie van Café COVAR (#FamilyRoots) in première. Dit nieuwe theatrale concept van COVAR bestaat uit pop-up performances in concertante vorm. De inhoud van Café COVAR ontstaat uit gedoneerde verhalen die samen tegen het licht van de huidige maatschappij een universeel portret schetsen. De gedeelde verhalen worden opgehaald bij de jongeren uit de buurt(en) waar de voorstelling gemaakt en gespeelt wordt. Dit wordt volgens de Maori verteltraditie Whakapapa gedaan.

Café COVAR (#FamilyRoots) is het talentontwikkelingstraject van COVAR waarin – gedurende vier edities – twee jonge makers onder begeleiding van artistiek leider Els Roobroeck één tekst als eindproduct ontwikkelen op basis van de verschillende gedoneerde verhalen. 

Voor Café COVAR (#FamilyRoots) 1 strijkt het gezelschap neer in cultureel centrum Corneliushuis in het winkelcentrum van Heerlerheide in de gemeente Heerlen. In deze eerste editie zal jonge maker Sebas van der Donk verhalen verzamelen van jongeren uit de buurten Heerlerheide, Passart, Rennemig, Heksenberg, Schelsberg en de Stack.

De eindbewerking van de verzamelde verhalen in Heerlen presenteert Sebas van der Donk zelf onder muzikale begeleiding van muzikanten Kwinten Mordijck en Stef Heeren. 

Café COVAR is te zien op 27,28 en 29 augustus en 3,4 en 5 september tijdens Cultura Nova.

Een coproductie van Compagnie COVAR i.s.m. Cultura Nova en wordt mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB fonds en JANIVO stichting.

Geef een reactie