Nieuws -

Interview

In Geen categorie by Compagnie Covar / 29 augustus 2019 / 0 Comments

Na afloop van de voorstelling ‘Laat me stilstaan’, interviewden leerlingen van het Vista College regisseur Els Roobroeck en speelster Elke Bruninx.
Bekijk het interview hier.

Schoolvoorstelling tijdens Cultura Nova

In Geen categorie by Compagnie Covar / 29 augustus 2019 / 0 Comments

Bij de schoolvoorstelling van ‘Laat me stilstaan’ tijdens Cultura Nova, maakte Luc Lodder prachtige foto’s. Leerlingen van het Bernardinus College en het Grotius College bezochten de voorstelling in de gymzaal van de Vrijeschool Parkstad. Na afloop werd de voorstelling na besproken.
Meer foto’s via deze link: https://www.cultura-nova.nl/beeld/fotoalbum-26-8-2019/

Cultura Nova 2019
Cultura Nova 2019

Mooie recensie in Theaterkrant!

In Geen categorie by Compagnie Covar / 28 augustus 2019 / 0 Comments
Cultura Nova 2019

De Theaterkrant schreef een hele mooie recensie over de voorstelling ‘Laat me stilstaan’. Trots kijken we terug op een reeks voorstellingen bij Festival MoMeNT in Tongeren (BE) en bij Festival Cultura Nova in Heerlen (NL).
https://www.theaterkrant.nl/recensie/laat-me-stilstaan/compagnie-covar-els-roobroeck/

(Foto: Luc Lodder)

Première ‘Laat me stilstaan’

In Geen categorie by Compagnie Covar / 19 augustus 2019 / 0 Comments

De première van de voorstelling ‘LAAT MET STILSTAAN’ op 16 augustus in Tongeren was een succes. Ook de voorstelling op 18 augustus was goed bezocht. Op 26 augustus nodigen de jongeren je nog een keer uit om stil te staan in Heerlen, tijdens Festival Cultura Nova.

COVAR _ Laat me stilstaan
COVAR _ Laat me stilstaan
COVAR _ Laat me stilstaan

LAAT ME STILSTAAN bij TVL

In Geen categorie by Compagnie Covar / 2 augustus 2019 / 0 Comments

TVL filmde een stukje van het maakproces van de voorstelling en interviewde speelster Luka Vos en theatermaakster Els Roobroeck. Bekijk de reportage van TVL bij het programma Fan van Limburg hier.

Interview met speelster Luka

LAAT ME STILSTAAN OP L1

In Geen categorie by Compagnie Covar / 30 juli 2019 / 0 Comments

Jolien Linssen van L1 maakte een reportage over het unieke proces van de improvisatietheatervoorstelling Laat me stilstaan. Bekijk de TV-uitzending hier.

Krantenartikel in De Limburger (NL)

In Geen categorie by Compagnie Covar / 4 juli 2019 / 0 Comments

Nieuwe voorstelling: Laat me stilstaan

In Geen categorie by Compagnie Covar / 22 mei 2019 / 0 Comments

Wij zijn de laatste generatie.
Wij zijn de laatste generatie die nog van betekenis kan zijn in deze fucked-up wereld.  
Maar op dit ogenblik weten we het niet. 
Terwijl we het over twee jaar wél moeten weten.
Want dan moeten we stemmen. Verschoning… mógen we stemmen. 
Maar we weten het niet.
En wat erger is… 
Jullie weten het ook niet.

In de voorstelling LAAT ME STILSTAAN nodigen 10 bevlogen tieners, 5 uit Tongeren/BE en 5 uit Heerlen/NL, het publiek uit stil te staan. Om samen te observeren. Te kijken naar wat is. Hoe de wereld zich aan hen openbaart. En waar ze naar toe willen. Waar ze met de wereld en de mensen erin naar toe willen.

Lees meer info hier

Voorstelling Laat me stilstaan
voorstelling Laat me stilstaan door jongeren uit Tongeren en Heerlen

Pleidooi voor tijd op Cultura Nova

In Geen categorie by Compagnie Covar / 1 september 2018 / 0 Comments

Naar aanleiding van de voorstelling Pleidooi voor Tijd op Cultura Nova, kwam L1 een kijkje nemen. Via deze link kunt u het TV-verslag bekijken.

 

Première // Pleidooi voor TIJD

In Geen categorie by Compagnie Covar / 4 augustus 2018 / 0 Comments

Muziektheatervoorstelling Pleidooi voor TIJD – Els Roobroeck

Tongeren – Vijf jongeren, 2 uit Tongeren (BE) en 3 uit Maastricht (NL), gaan aan de slag met theatermaker Els Roobroeck (stichting COVAR). Kwinten Mordijck (bekend van o.a. Kiss the Anus of a Black Cat, TG Maastricht en NTGent) verzorgt live de muziek.

Pleidooi voor TIJD, een muziektheatervoorstelling waarin vijf jongeren het constante gebrek aan TIJD in hun nog prille leven aankaarten. Zonder franjes ontvangen ze het publiek en trachten ze te bevatten wat tijd voor hen doet. Gekleed in felle kleuren en geflankeerd door een minimaal decor, vertellen ze als groep hoe zij tegen TIJD maar vooral het gebrek aan TIJD aankijken. Ze staan als zichzelf op scène, met hun eigen leven als basis voor de dialoog met het publiek. Hun manier om TIJD te creëren is te durven stilstaan. Na het applaus is het tijd om te zwijgen. Stil te staan. Te genieten.

De voorstelling raakt een gevoelige snaar bij volwassenen. Vijf jongeren die hun hele leven nog voor hen hebben en toch al tijd te kort komen. Ze spreken over wat ze doen, moeten doen, willen doen en graag doen. Ze spreken over wat is en wat nog komt. Ze willen tijd stilzetten terwijl ze hard groeien. Deze ontmoeting en dialoog ontroert.

 Op basis van het verzamelde materiaal schrijft Els Roobroeck een tekst die vervolgens in de muzikale compositie van muzikant/componist Kwinten Mordijck vorm krijgt. Via de unieke en eigen ontwikkelde signatuur van COVAR laat Els jongeren, spel, tekst en muziek elkaar verrassend ont-moeten.

Data: 10, 11, 12 augustus – 20u00
Locatie: de VELINX

Voor meer info kan men terecht op:
http://moment.tongeren.be